Hoa lagar på solfångare och vindkraftverk

Hoa lagar på solfångare och vindkraftverk

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-02-08

Vissa 300. 000 husägare föreningar (HOAs) finns i USA, enligt uppgifter från gemenskapen Association institutet. Dessa föreningar övervaka privata och gemensamma egendom intressen nästan 60 miljoner U. S. invånare. Närvarande ingen federal lagstiftning gäller reglerna husägare sammanslutningar kan ålägga sina invånare när det gäller installation av solceller och vindkraftverk. Från och med 2010 husägare som bor i förbund kontrollerade bostadsområden följa HOA restriktioner som ofta redogöra för vad energieffektiva produkter är tillåtna.

Väderkvarnar

Zonindelning bestämmelserna säger allmänhet villaägare inte får uppföra någon struktur längre än 35 fot. Den amerikanska Small vindturbinindustrin förklarar att små vindkraftverk kräver en höjd av minst 60 meter för att fungera effektivt. Detta höjer väderkvarnar ovan även högre träd och andra hinder. Husägare föreningar följa lokala zonindelning riktlinjer när de beslutar att godkänna eller neka en begäran att installera vindkraftverk. Den husägare som bor i ett förbund kontrollerade bostäder utveckling bör diskutera en önskan att inrätta en väderkvarn med de lokala zonindelning avdelning först. Om han får ett undantag, bör han vända sig till Hoa för organisationens godkännande.

Solpaneler

förmåga husägare föreningar att förbjuda tak-installerat solpaneler beror på deeding av fastigheten och statens lagar som reglerar dessa gärningar . Till exempel har Arizona hovrätt sagt nej husägare föreningen har rätt att vara mer restriktiv om rättigheter för en husägare än statens egna offentliga politiken. I det här fallet försökte en HOA framgång att tvinga husägare att ta bort taket installerat solpaneler. Denna begäran befanns vara i strid med Arizona reviderade stadgan § 33-439, en 1979 års lag som garanteras fastighetsägarnas rättigheter att använda tak för installation av sådana paneler. Staten Illinois utarbetade lagstiftning som funktioner liknande regler under sitt Villaägare "Solar Energy Act.

HOA rättigheter och skyldigheter

Redan som kraften i Hoa att förbjuda solpanel anläggningar avtar, lagstiftarna inser att dessa organisationer har rätt att tillämpa riktlinjerna med avseende på storlek och plats för installationer. I Illinois, beskrivs House Bill 5. 429 skyldigheter och rättigheter husägare föreningar. Hoa har rätt att bestämma var på byggnaden en husägare får installera solpaneler. Föreningar besluta vilka typer av mönster som de kommer att godkänna och ange arkitektoniska krav en fullt installerad solenergi system måste uppfylla.

Annan artikel

 • Våtslipning drywall tips
 • remodelers mässor i Minnesota
 • draperi material
 • hur man kan kontrollera materialet av gardiner
 • tips om att lägga glasfiber isolering på vindar
 • vad är svart pipa vs galvaniserad?
 • historia soldriven ljus
 • golv idéer för kök och matplats
 • Hur gör jag faktor i arbets-kostnaden för en källare ledningsdragning jobb?
 • hur man förstår och installera din egen sol elektriska system
 •