hur man skär listen med en DEWALT geringssåg

hur man skär listen med en DEWALT geringssåg

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-01-20

Styckning rätt vinklar innan du installerar listen kan vara en av de mest frustrerande, men givande uppgifter i snickeri. Korrekt installerad listen ger karaktär och elegans till ett rum, men felaktigt installerade gjutning kan se billig och föga imponerande. Konsten att korrekt installation är att noggrant skära vinklar i rätt längd. Det bidrar till att skära listen med en DeWalt (eller andra märken) geringssåg, eftersom vinklarna kan ställas noggrant och skär jämnt

Du behöver:.
Topplist.
Justerbar gradskiva.
DeWalt geringssåg.
Måttband.
Penna.
Pneumatisk finish spikpistolen.


1.
Mät längden på en vägg för att få listen med ett måttband. Skriv ner denna mätning på några papper eller en skrot träbit.
2.
Mäta vinkeln i varje ände av denna mur med en justerbar gradskiva. Skriv ner antalet grader för varje vinkel och om vinkeln är en inre vinkel (mindre än 180 grader) eller en extern vinkel (större än 180 grader).
3.
Sätt en bit listen på geringssågen tabellen. Luta listen så att det kommer att bli toppen av gjutning (när de installeras) vilar på bordet, och ned på gjutning vilar på stängslet. Den vinkel som du lutar gjutning bör vara lika med den vinkel som formning kommer att installeras. För att kontrollera denna synvinkel bör den vinklade "toppen" av den gjutning vila platt på bordet, och den vinklade "botten" på gjutning ska vila platt mot stängslet.
4.
Ställ sågens geringsvinkel till en inställning av exakt 1 /2 av en av de två vinklarna. Om den första vinkeln som skall kapas är en inre vinkel, vrid sågen till rätt vinkel till vänster om mitten. Om vinkeln som skall kapas är en yttre vinklar, vrid sågen till höger om mitten. Till exempel, om din vinkel mätning är en 90-graders vinkel utanför, ställa sågen på 45-grader höger om mitten. Om vinkeln mätningen är en 60-graders vinkel inuti, ställa sågen-30-grader till vänster om mitten.
5.
Skär slutet bort av listen, på bara tillräckligt långt från slutet att hela skär kan slutföras utan bladet engagerande slutet av styrelsen. Detta kommer att säkerställa en rak, även vinkeln.
6.
Mät längden ska kapas. Om den första sänkningen för ett invändigt hörn, kommer ned på listen (mot staketet) vara längre än den övre och bör mätas från den punkten. Om den första skär var för ett yttre hörnet, då kommer toppen av gjutning (mot sågens bord) vara den punkt från vilken man mäter. Markera längden på muren på listen med en blyertspenna.
7.
Ställ in sågen för att göra andra bitar, med hälften av den vinkel du mätas för detta hörn i steg 2. Kom ihåg att för en yttre hörnet kommer geringsvinkel vara till höger om mitten, och för en inre vinkel till vänster. Kolla lutningen på brädan på sågen, och skär den andra vinkeln.
8.
Tack listen på plats mot väggen och taket med ett pneumatiskt finish spikpistolen. Observera att botten punkten på lister på varje sida ska ligga exakt mitt i hörnet på väggen.
9.
Upprepa steg med varje efterföljande väggsektion att arbeta sig runt i rummet tills du slutföra installationen.

tips och varningar


 • Använda en gersågen, med listen som platt på bordet och såg in på både en vinkelskalan och geringsvinkeln, är definitivt ett alternativ, men en långt mer komplicerad. Det är mycket lätt att göra misstag när man arbetar med ett par vinkel mätningar för varje skär.
 • När du arbetar med elverktyg, alltid bära lämplig skyddsutrustning, inklusive skyddsglasögon.
 • Annan artikel

 • hur man gör en mosaik på ett invändigt hörn
 • hur man hittar material till en slip täcka
 • docka bygga verktyg
 • om det internationella byggnormen tester
 • sätt att omforma ett litet badrum
 • Hur beräknar jag det uppvärmning och kylning för 900 kvadratmeter?
 • vad är en kit-byggd log hem?
 • golv idéer för kök och matplats
 • hur du tar bort en plastmatta från en andra berättelse
 • vad är svart pipa vs galvaniserad?
 •