hur man bygger en handikappad ramp för en husbil

hur man bygger en handikappad ramp för en husbil

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-01-23

Ett av de största frågorna när man bygger en rullstolsramp för en husbil är bristen på utrymme mellan enheter inom RV Park. Vanligtvis finns det tillräckligt med utrymme för en betongplatta carport mellan varje husbil, och lite annat. En ramp byggare i denna situation måste kunna improvisera så att rampen möter rättsliga normer som läggs fram genom 1990 års amerikanska Disabilities Act (ADA) medan samtidigt passar inom loppet begränsningarna av en RV park

Du behöver. :
Måttband.
Cirkelsåg.
Tryckimpregnerat virke, 2-gånger-4 plankor.
Tryck behandlat plywood plåt, 3 /4 tum.
Betong.
Hammer.
Nails.
Säkerhetsräcke kit.
Självhäftande halkfria remsor.


1.
Plan rampen i en serpentinväg, en L-form eller en U-form design. Var och en av dessa konfigurationer bidrar till rampen längden blir tillräckligt lång för att möta 1:12 förhållandet, vilket innebär att för varje 1 tum av stiga det måste finnas 12 inches längd för att förhindra att rampen blir för ansträngande för användaren Enligt ADA. Så en husbil farstun som är tre meter från marken skulle kräva en 36-fots ramp. Inslagning rampen runt carport i ett L-eller U-form är fördelaktigt för möte i längden krav bestäms av rampen höjd. Rita ett diagram över rampen konfiguration innan byggnaden för att avgöra hur mycket virke som behövs och kontrollera med alla de lokala myndigheterna byggnorm om att få giltiga tillstånd innan du börjar byggandet.
2.
Mät vertikala höjden i farstun till marken och då avgöra lutningen och längden krav med hjälp av förhållandet 1:12. Begränsa längden av det horisontella avståndet till 30 meter, enligt anvisningar från ADA. Alla 30-fots köra förutsätter en plan landar inte mindre än 60 inches i längd, på båda sidor av den 30-fots köra. Rampen kan antingen slå på den platta landningen eller fortsätta till marken. Bygg en 90-graders sväng innan de når 30-fots begränsning, om det passar bättre i det utrymme du har att arbeta med, men inte överskrider 30-fots begränsning utan en platt landning.
3.

Bygg farstun landning ramp nivå med ingången till husbilen med något glapp mellan rampen och entrén. Gräv fyra stöd inlägg i marken och stärka dem med betong, blanda betong enligt tillverkarens anvisningar. Bredden på landning måste vara 36 inches för ADA överensstämmelse. Nail två 2-gånger-4 tvärbjälkar till tjänster vid önskad höjd, tillsammans med en stödbalk mellan dem. Då spika en 3/4-inch plywoodskiva över tvärbjälkar på rampen golvet. Därefter bygga den första platta landningen på lämpligt avstånd från farstun, och på höjden som anges av dina planer.
4.
Lägg ut två 2-gånger-4 plankor mellan farstun landning och första platt landning med en stödbalk i mitten. Precis som att bygga ett däck, balkar allt stöd ska stod upp längs 4-tums vertikalplan. ADA anger att bredden på varje springa, som varje landning, är 36 inches. Lägg 3/4-inch plywood golv i hela stöder och spik ner dem. Fortsätta bygga rampen från den första landningen på den andra platt landning, eller till marken, som anges av dina planer.
5.
Bygg säkerhet räcken i rampen enligt anvisningarna som medföljer satsen. Ledstänger skall sträcka sig minst 12 inches utanför rampen på toppen och botten, slutar med ett inlägg eller ansluten till en vägg, och måste bestå av längden på rampen, enligt ADA. Applicera halkfria band till golv. Eftersom rampen är byggd med tryckimpregnerat virke, inga särskilda Väderbeständighet är nödvändig.

Tips och varningar


 • Var noga med att besöka den rullstolsburne Internetadress som anges i de resurser nedan för mer information om ADA krav rullstolsramp.
 • Annan artikel

 • vad är svart pipa vs galvaniserad?
 • typer av sammansatta Trä & vinyl inplankning
 • hur man bygger en handikappad ramp för en husbil
 • Hur installerar jag välvd dubbeldörrar?
 • typer av skruvar för olika ändamål
 • hur du flyttar en begagnad husbil
 • användningar av ett 2 verktygsstål
 • tak designprogram
 • hur man skär rock med en våt såg
 • inteckning problem hjälp
 •