Hur installerar jag kakel backsplash på en slipad väggen?

Hur installerar jag kakel backsplash på en slipad väggen?

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-01-03

Kakel fungerar som ett litet underhåll dekorativa backsplash i många kök, och husägare ofta ta itu med installation och utbyte själva. Ett viktigt steg för att lyckas bricka installationen är beredningen av backsplash väggen innan kakel murbruk. Sandning är ett nödvändigt steg om du installerar kakel över målade väggar. Sandning förbättrar band mellan den gamla färgen och den nya fästmassa

Du behöver:.
120-korn och 80-slippapper
Tack duk eller trasa.
THINSet.
Vatten.
Hink.
Murslev.
Kakel kutter.
Injekteringsbruk.
Grout flyta.
Svamp.
Caulk.


1.
Sand väggen med 120-slippapper, följt av 80-slippapper. Du kan använda en bit sandpapper ensam eller linda den runt en slipkloss för enklare yta täckning. Var noga med att slipa hela ytan med båda gryn.
2.
Torka väggen med ett slag trasa eller fuktig trasa för att avlägsna slipdamm. Mät rena väggen och markera exakt horisontella mitten av backsplash. Därifrån, rita en lodrät linje som går rakt upp på väggen.
3.
Blanda kakel THINSet eller mastix och vatten per produkt instruktioner i en hink. Mängden lim och vatten som du behöver kommer att variera beroende på storleken på backsplash och din specifika produkt.
4.
Använd en Masons spackel att ösa THINSet ur hinken. Håll murslev i 45 graders vinkel och svepa på väggen. Har bara en yta stor nog att täcka inom 15 minuter eller åtta brickor.
5.
Ställ in plattor med början längst ner på mittlinjen. Lämna en 1/8-tums klyfta mellan den nedre raden av plattor och kanten på disken för att möjliggöra fogmassor senare. Tryck plattan på plats, att tillämpa en liten twist för att säkerställa täckning på baksidan.
6.
Installera plattor rör sig utåt från centrum och upp på väggen tills du har installerat alla kakel. Om det behövs, skär brickor för att passa i små områden eller runt andra anläggningar med en bricka fräs. Låt alla limmet torka över natten innan du fortsätter.
7.
Blanda oslipat injekteringsbruk och vatten i en hink, efter viss produkt instruktioner. Liksom limmet kommer mängden av injekteringsbruk och vatten som behövs varierar beroende på projektet. Om fogarna mellan ditt kakel är större än 1 /8 tum bred, använd slipas injekteringsbruk.
8.
Bred injekteringsbruk över plattbeläggning med en gummi injekteringsbruk flyta. Arbeta diagonalt och i 45 graders vinkel för att tvinga injekteringsbruk i skarvarna. Inte injekteringsbruk utrymmet mellan nedersta raden av plattor och bänkskivan. Låt injekteringsbruk torka i omkring fem minuter innan du fortsätter.
9.
Torka av kakel ytan med en fuktig svamp för att ta bort injekteringsbruk från kakel ytor. Efter att bruket har torkat i 45 minuter, polera kakel ytan med en ren och torr trasa för att lägga glans till kakel.
10.
Pressa ut en tunn sträng av täta i gapet mellan den nedre raden av plattor och disken för att skydda området från vatten som läcker och andra skador. Torka bort överflödigt täta med fingret eller en fuktig svamp.

Tips och varningar


 • Innan du sand väggen, se till att ta bort byta plattor eller utlopp täcker så att du har tillgång till hela väggytan.
 • Lägg ut ditt kakel på golvet så att du har mönstret klar för installation.
 • Om mastic börjar torka medan du installerar kakel, måste du skrapa alla gamla lim från väggen och tillämpa ett nytt lager.
 • Annan artikel

 • de bästa sätten att stud en aska block källare
 • Vilka är de standardfärger för en marmor tröskel?
 • Hur gör jag ett undergolv nivå i en husbil med nya plywood?
 • hur man bygger en egen walk-in humidor cigarr
 • hur kakel Trappmatta
 • vad är billigare: tenn eller shingeltak?
 • hur isolera ett garage vind
 • är laminat trägolv bra för en köksgolvet?
 • skäl att använda en slurry golv kappa epoxi
 • hur man installerar & Trim ficka dörrar
 •